DICTE

Official site

DICTE UDSENDER NYT ALBUM OG TAGER PÅ FORÅRSTOUR

 

15. jan.Pressemeddelelse

Den 5. Februar er Dicte aktuel med ”Perfume” – hendes ottende og til dato mest soulede album hvorfra vi allerede kender singlen ”All I Want Is You”. Albummet kan opleves live over det meste af landet når Dicte og band tager på Danmarkstour fra slut-februar.


Med titlen ”Perfume” er Dicte klar med et organisk, storladent og melankolsk album som med hjælp fra producerne Dennis Algren og Søren Mikkelsen har fået et mere retrosoulet udtryk end hvad man tidligere har hørt fra Dictes kant: det rockede udtryk man ofte forbinder med Dicte er således erstattet med et mere motown-inspireret univers hvilket bestemt ikke fornægter sig på den ny single ”Stronger”, der udkommer samme dag som albummet:


”På det her album har jeg haft lyst til at afsøge nye stilistiske veje og især været draget af den helt klassiske soultradition; af den storladne, melankolske ballade og midtempo sang der understøttes af stemningsfulde stryger- og korarrangenter. Men jeg har også set en udfordring i at skrive på de positive følelser og lave uptemposange som ’Stronger’, der basalt set handler om den stolthed jeg føler når jeg går med min datter i hånden – en slags du-har-gjort-det-godt-nok skulderklapsang til mig selv”, fortæller Dicte.


Albummets enkle, iørefaldende popmelodier, nærværende vokal og personlige ind-til-benet tekster, der kredser om kærlighed/brud, børn/forældre, afsavn/nærvær, skriver sig samtidig ind i en art moderne pop-country tradition, hvor man gør en dyd ud af at lade banaliteterne stå frem – at sige tingene uden omsvøb, som Dicte gør det på førstesinglen ”All I Want Is You”.


”Det har været et helt bevidst dogme for mig at ’den rene sang’ kom før produktionsideerne; at hvert nummer skulle være så solidt skrevet at det ville fungere hvad enten det blev spillet helt skrabet og akustisk, med fuldt band eller med et kolossalt symfoniorkester”.


”Perfume” kan opleves live landet over fra slutningen af februar hvor Dicte og bandet drager på en større Danmarkstour. Med sig på scenen har hun Jesper Mortensen (trommer), Morten buchholtz (keys), Line Feldsted (cello/mandolin/perc./kor) og Anna Brøndsted (bas/keys).


--------------------------------------------------------------------------------------

Dicte LIVE 2016

25/02 2016 Musikhuset Aarhus, Lille Sal, Aarhus C

26/02 2016 Posten, Odense

27/02 2016 Det Bruunske Pakhus, Fredericia

03/03 2016 Aalborg Studenterhus, Aalborg

04/03 2016 Ny Ridehus, Kulturcentret i Næstved, Næstved

05/03 2016 Fermaten, Herning

06/03 2016 DR Koncerthuset, Studie 3, København

10/03 2016 Sønderborghus, Sønderborg

11/03 2016 Ollerup Forsamlinghus, V. Skerninge

12/03 2016 Bygningen, Vejle

20/04 2016 Ishøj Kulturcafe, Ishøj Duo m/ Mika Vandborg


Om Dicte

Som en af Danmarks mest karismatiske sangerinder har Dicte gennem årtier formået at udfordre og forny sit kunstneriske udtryk. Hun er sangskriver og komponist til at væld af værker der spænder over en bred vifte af genrer: udover de musikalske solo-, duo- og bandprojekter, tæller cv’et også reklame- og filmmusik, titelmelodier til tvserier, film- og teaterroller og senest, en hovedrolle i den anmelderroste John Lennon teaterkoncert ”Imagine” der hele efteråret og vinteren 2015 har spillet for fulde huse på Aveny T.

 Kontaktinformation

Anja Linnet

PR Manager


ArtPeople| PeopleGroup


Mobile +45 22 65 5348

alin@artpeople.dk


--------------------------------------------------------------------------------------


Dicte klar med nyt

Den 2. november udsender Dicte singlen "All I Want Is You" og løfter samtidig sløret for sit ottende album der kommer på gaden til februar.

Som en af Danmarks mest karismatiske sangerinder har Dicte gennem årtier formået at udfordre og forny sit kunstneriske udtryk. Hun er sangskriver og komponist til at væld af værker der spænder over en bred vifte af genrer: udover de musikalske solo, duo og bandprojekter, tæller cv’et også reklame og filmmusik, titelmelodier til tvserier, film- og teaterroller og senest, en hovedrolle i den anmelderroste John Lennon teaterkoncert ”Imagine” der for tiden spiller for fulde huse på Aveny T.

Den 2. november er hun aktuel med singlen ”All I Want Is You” - første smagsprøve på hendes ottende album ”Perfume” (februar 2016) som er blevet til i tæt samarbejde med producerne Søren Mikkelsen og Dennis Ahlgren. Produktionen er organisk med en både storladen og melankolsk, retro-soulet klangbund. Og med de enkle, iørefaldende popmelodier, den nærværende vokal og de personlige ind-til-benet tekster, der kredser om kærlighed/brud, børn/forældre, afsavn/nærvær, skriver albummet sig ind i en art moderne pop-country tradition, hvor man gør en dyd ud af at lade banaliteterne stå frem:

”Det har taget mig cirka 25 år at nå frem til, at sige tingene uden omsvøb – at sige ”All I Want Is You” som jeg gør på førstesinglen. Det har været et helt bevidst dogme for mig på denne plade at turde sige tingene som de er”, fortæller Dicte.

Selv kalder hun ”All I Want Is You” for en voksen mand-kvinde sang som rummer en slags blå sødme:

”Dén sang handler jo dybest set om modsatrettede følelser. Om lykkerusen og smerten i de relationer som ikke nødvendigvis er sunde for os, men som vi alligevel ikke kan lade være med at søge tilbage til. Om at acceptere at man nogle gange må leve med et tveægget sværd”.

Kontaktinformation

Anja Linnet

PR Manager

 

https://Artpeople.lnk.to/All_I_Want_Is_You

 

ArtPeople| PeopleGroup

Mobile +45 22 65 5348

alin@artpeople.dk

--------------------------------------------------------------------------------------

Sangene og vokalen i centrum – ny elegant plade og tour på vej...

 

Dicte er en af landets mest karismatiske sangerinder og stemmer - altid musikalsk udfordrende og sjældent nærværende, uanset hvilken stilart hun kaster sig over.

Nu er der endelig nyt på vej fra hende. Fans har måttet vente længe, men bliver belønnet med et fantastisk album. ”Perfume” udkommer i februar 2016 på Peoples Press. 1. Singlen ”All I Want Is You” udgives den 2. november 2015.

Musikeren, komponisten og sangerinden Dicte har det sidste år indspillet sin 8. soloplade. Hun har skrevet 50 numre og har siden udvalgt 10, som passer bedst sammen til albummet . Her er sangskrivningen i centrum, med udgangspunkt i at sangene holder, om de spilles solo, med band eller udsættes for et større orkester. Hun kalder det selv en moderne udgave af soul & country, og tilføjer:

’Det her er vist mit mesterværk; sangene står klart, samtidig med at min vokal er i fokus. Tekster om livets banaliteter.. styrken i ens børn og det absurde i at man blir ved med at være ens forældres børn, bla. -   Voksen pop med indhold..

Pladen er indspillet sammen med producerne Søren Mikkelsen og Dennis Ahlgren

Efter at han medvirket i succes forestillingen ”imagine” på Århus teater og Aveny-T i en stor del af 2015 drager hun med ”Dicte & The Diamonds” til foråret og sommeren på tour med et stjenehold bestående af: Dicte (vox, Guitar) Anna Brøndsted (bas, vox, keys) , Line Felding (cello, vox, mandolin, autoharpe) , Jesper Mortensen (trommer, guitar) , Morten Buchholtz(Keys)

En koncert hvor vokal arrangementer i bedste Beatles stil står i centrum, fra store ballader til tæt swingende sexet rock...